Donderdag 9 april 2020 11:16

Vreemdelingenrecht

Vreemdelingenrecht is een onderdeel van bestuursrecht. Het bestuursrecht regelt de verhouding tussen de overheid en de burgers. Het vreemdelingenrecht beschrijft de regels omtrent de toelating, het verblijf en de verwijdering van vreemdelingen.

Regulier vreemdelingenrecht en asielrecht

Het vreemdelingenrecht is onder te verdelen in twee onderdelen: Het reguliere vreemdelingenrecht en het asielrecht. Het reguliere vreemdelingenrecht heeft betrekking op vreemdelingen die geen asiel zoeken. Het gaat om migranten die in Nederland komen voor bijvoorbeeld werk, studie of gezinshereniging. Het asielrecht heeft logischerwijs wel betrekking op asielzoekers die bijvoorbeeld naar Nederland komen wanneer er sprake is van een onveilige situatie in eigen land.

Specialist in vreemdelingenrecht

De advocaten van Advocatenkantoor Zuidhorn zijn gespecialiseerd in vreemdelingenrecht en kunnen u juridische ondersteuning bieden op het gebied van asielzaken, reguliere zaken (verblijfsvergunning voor niet-asielzoekers) en het regelen van een visum voor kort verblijf. Wij kijken naar uw persoonlijke situatie, zonder de zakelijke kant uit het oog te verliezen.

Wilt u ook de hulp van onze advocaten inschakelen? Neem contact op met ons kantoor. U kunt een vrijblijvende en kosteloze eerste afspraak inplannen met een ervaren advocaat.

Informatie aanvragen
Nieuws / actueel
Vrijdag 27 februari Gratis intakegesprek

Advocatenkantoor Zuidhorn heeft geen vaste inlooptijden. Wilt u een gratis intake gesprek? Neemt u dan gerust contact op.

Lees meer »